Politica de Colectare a Datelor cu Caracter Personal

Nu colectam informatii cu privire la: originea etnica, opiniile politice, credintele religioase sau filosofice, apartenenta sindicala, date genetice sau biometrice, date medicale, date despre viata sau orientarea sexuala 


2.2       Scopul colectarii datelor este:


 - Receptionarea de comenzi plasate prin mijloacele electronice    


 - Procesarea comenzilor plasate prin mijloace electronice   


 - Expedierea comenzilor plasate prin mijloace electronice   


 - Incasarea contravalorii produselor in sistem ramburs, prin virament bancar sau prin plati cu cardul    


 - Procesarea retururilor    


 - Solutionarea reclamatiilor    


 - Informarea Clientilor/Cumparatorilor privind situatia Contului lor inclusiv validarea, expedierea si facturarea Comenzilor    


 - Rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o Comanda, la Bunurile si sau serviciile achizitionate    


 - Trimiterea de Newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS)    


2.3       Unde se colecteaza datele?


Datele personale ale Utilizatorilor sunt stocate in baza de date a Diacell.ro.


2.4        Procedeul de colectare a datelor:


Prin completarea datelor in formularul de creare de Cont si/sau de Comanda, Cumparatorul declara si accepta ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a Diacell.ro  si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopurile prevazute mai sus. 


2.5       Perioada de stocare a datelor


DIACELL.RO - are permisiunea de a prelucra datele cu consimtamantul dumneavoastra (articolul 6(1a) din Regulamentul (UE) 2016/679). Datele Utilizatorilor vor fi pastrate atata timp cat este necesar pentru scopurile mentionate mai sus sau pe o perioada de maxim 60 de luni de la data la ultima interactiune cu  DIACELL.RO 


2.6       Persoanele vizate


Persoanele vizate sunt Utilizatorii actuali ale caror date au fost deja colectate si Utilizatorii noi, care comanda prima data dupa intrarea in vigoare a Regulamentului (25 mai 2018).


Utilizatorii actuali (ale caror date au fost deja colectate in urma unor comenzi facute anterior) se consideră că și-au dat consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal.


 3.    Drepturile utilizatorului


Pentru a asigura controlul deplin asupra informațiilor dumneavoastră, dispuneți de un amplu set de drepturi pe care le puteți folosi pentru a gestiona modul în care noi prelucrăm datele dumneavoastră. Prin citirea Documentului ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv:


- Dreptul de a fi informat, dreptul de acces la date


diacell.ro va pune la dispozitie informatii in legatura cu datele persoanale pe care le pastram, afisate in contul dumneavoastra si la cerere. 


 - Dreptul de interventie (a corecta sau a modifica)


diacell.ro va corecta/completa/modifica informatiile personale gresite, in cazul in care ne notificati acest lucru. 


 - Dreptul de a sterge datele


Stergerea datelor personale pastrate se poate face printr-o cerere adresata catre diacell.ro pe căile menționate la Modalitatile de contact.


Datele persoanale ale Utilizatorilor inactivi vor fi sterse dupa trecerea unei perioade de 60 de luni de la data ultimei interactiuni cu Diacel.ro


 - Dreptul privind blocarea datelor. 


In anumite cazuri stabilite juridic, Diacell.ro  va bloca datele dumneavoastra, daca ne solicitati acest lucru. Datele blocate sunt prelucrate ulterior numai pentru a ne indeplini obligatiile contractuale fata de dumneavoastra. 


 - Dreptul de a va retrage consimtamantul


Va puteti retrage consimtamântul acordat in legatura cu prelucrarea datelor dumneavoastra, in orice moment, cu efect pe viitor. Legalitatea prelucrarii datelor dumneavoastra nu va fi afectata de acest lucru, pana la momentul retragerii consimtamântului dumneavoastra.


 -  Dreptul de a va opune prelucrarii datelor dumneavoastra 


Va puteti opune prelucrarii datelor dumneavoastra, in orice moment, cu efect pe viitor, in cazul in care prelucrarea de catre noi, a datelor dumneavoastra se realizeaza pe baza uneia dintre justificarile legale prevazute in articolul 6 (1e sau 1f) din Regulamentul (UE) 2016/679. In cazul in care va opuneti prelucrarii datelor dumneavoastra, vom inceta prelucrarea datelor dumneavoastra, cu conditia sa nu existe motive imperioase si legitime pentru o prelucrare ulterioara. Prelucrarea datelor dumneavoastra in scopuri de marketing direct nu va constitui niciodata pentru noi un motiv imperios si legitim.


 - Dreptul la portabilitatea datelor


La solicitarea dumneavoastra, Diacel.ro va putem pune la dispozitie toate informatiile colectate de la dumneavoastra intr-un format structurat, folosit in mod obisnuit si prelucrabil electronic. 


 - Dreptul de a va adresa unei autoritati de reglementare


Puteti face o contestatie in caz de incalcare a drepturilor dumneavoastra de catre diacell.ro , la o autoritate pentru protectia datelor: Autoritatea Nationala de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal, www.dataprotection.ro sau printr-o cerere datata si semnata trimisa prin posta/curier - la adresa din pagina de Contact.


Atentie! Refuzul furnizarii datelor solicitate de catre diacell.ro pentru efectuarea unei Comenzi, determina imposibilitatea de a finaliza Comanda, neincheierea contractului la distanta si implicit imposibilitatea livrarii produselor/serviciilor comandate.


In cazul in care va modificati, prin utilizarea formularelor de pe site, datele personale furnizate deja catre diacell.ro si exista comenzi in derulare, comenzile respective isi pastreaza datele de la momentul efectuarii comenzii, iar livrarea Produselor se va face neluandu-se in considerare noile date. In cazul in care dumneavoastra divulgati astfel de date catre terti, acestia poarta intreaga responsabilitate pentru propriile actiuni. In asemenea situatii, Diacel.ro nu va fi responsabil pentru niciun fel de prejudiciu. 


4.    Transmiterea datelor personale


DIACELL.RO se angajeaza sa nu transmita datele colectate catre terti, cu exceptia colaboratorilor nostri:


 - Microsoft Access 2003 și Saga - pentru facturarea comenzilor


 - FanCourier – pentru livrarea comenzilor


 - Mailchimp – pentru campaniile email marketing


 - Facebook Ads Manager – pentru campaniile de e-marketing pe retelele sociale


 - Google Ad Words – pentru campaniile de e-marketing


Singurele date despre utilizatorii site-ului Diacel.ro, la care au acces terte parti sunt agregate si anonimizate, pe baza carora utilizatorii nu pot fi identificati.


Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate. 


 5.    Modalitati de contact


Pentru exercitarea acestor drepturi, precum si pentru orice intrebari suplimentare cu privire utilizarea de catre Diacel.ro a datelor personale, va rugam sa ne contactati la adresa și numărul de telefon din pagina de Contact sau la info@diacell.ro.